Påsken med sin sannhet!

Det er tidlig morgen og Skjærtorsdag. Takknemlig velger jeg å skrive og kjenner det er uvant, nesten litt som første gang jeg begynte å dele mine historier. Det er en stund siden sist, men jeg vet at alt har en dypere mening. Det er en mening med denne tause tiden jeg har vært gjennom. En taus tid betyr indre arbeid. Taushet betyr at noe jobber mot en utvikling som er nødvendig for spirirtuel vekst. Det er en ensom tid, men også en tid hvor man kjenner at sommerfuglene får vinger. Ja, det er tid for å fly, Vilde! Kjærlighetens vinger løfter meg - jeg kan igjen føle ånd i hver dype pust, jeg føler kraften i hvert åndedrag, jeg er fri - enda mer enn noen gang!

Kjære moder jord. Tusen takk for vårt bånd. Det er deg jeg må takke aller først. Din magi og din ubetingede kjærlighet, din raushet enda andre tråkker på deg og misbruker din skjønnhet. Du som den vakreste gudinne og du gir deg aldri! For et forbilde, mitt forbilde, min mor. Du vugger meg i ett med mose, lyng og trær. Du holder rundt meg og jeg føler en trygghet så stor. Min kjærlighet har du alltid, evig og alltid...

Jeg innviet årets påske i skogen. Der lå jeg på stein, omfavnet av krystallhvit snø og dyp grønn mose. Så ubeskrivelig vakkert. En kjærlighet så sterk. Jeg vandret der hvor både rådyr og elg hadde gått, i deres sti. Jeg tenkte inne i meg: Hvorfor trenger mennesker mer enn dette? Alt er her! Solen, månen, naturen med sine planter, vekster, dyrelivet...Alt i perfekt harmoni med oss levende skapninger. Dette er min sannhet. Det er mitt språk og det er ingenting annet jeg kan bedre. Ingenting jeg føler sterkere enn naturen, og vet du? Den kan snakke ;)))


Kjære påske med din tro!

Ja, jeg elsker de gamle skriftene og tekstene fra religioner, også påskebudskapet har stått sterkt i min tro fra jeg kan huske. Derfor er påsken spesiell for meg. Da jeg var 7 år gammel hadde jeg min første opplevelse som på en måte rystet meg kraftig. Jeg var på vei til skolen og vandret i kjærlighetsstien bak huset jeg vokste opp i. Øverst i stien glemmer jeg aldri synet som på et blink var på min venstre side. En mann med hvit kjortel og en dyp stemme som snakket til meg. Stemmen var varm og jeg var egentlig ikke redd, men etterpå kom reaksjonen - som jeg ikke kunne fortelle til noen. Det var Jesus som snakket til meg, det var han jeg så. Der stod jeg med sekken på ryggen, vesle jenta. Han viste meg da en vei og healingens vei. Jeg fikk se glimt av meg selv som voksen. Han snakket om troen, lyset og hvor sterk den var i meg. Jeg snakket aldri tilbake. Jeg stod der som frosset og kunne ikke bevege meg. Hvor lenge dette pågikk vet jeg heller ikke, men jeg husker varmen og lyset inne i meg etter dette treffet. Fra den stunden levde Jesus i mitt hjerte. Det betyr videre at troen på healingen ble pakket inn i mitt hjerte allerede da. En følelse som alltid bor i meg.

Så påsken, ja, den er hellig, den er magisk med sine sterke energier og sitt viktige budskap, uansett. Som jeg snakket om i yogatimen: Om vi tror historien eller ei - påsken sin energi handler om sannhet. Å snakke sin sannhet, leve ut sin sannhet. Nytt liv. Det handler om tro og om du har glemt så sier jeg igjen: Når du tror - ordentlig tror - først da skjer all magien rundt deg! 

Det ble sagt i påskebudskapet: Jeg er veien, sannheten og livet. Husk da: Vi alle er det!!!! Vi er vår egen vei, vår egen sannhet og vi er SELVE LIVET <3

Når troen forsvinner...


Å tro er vanskelig i perioder når livet stormer. Vi føler jorden rister under oss og vi klamrer oss fast for og ikke falle. Vi blir redde. Vi lukker den døren. Allerede da er vi i en nedadgående spiral, men den kan finne sitt vendepunkt. Hvordan? NATUREN. Så enkelt!

Mange kommer til meg og spør om jeg kan hjelpe de med å finne tilbake til troen og kjærligheten. Jeg sender de ut i skogen eller andre steder i naturen. Videre sier jeg: Åpne sansene dine gradvis igjen. Start med å lytte. Videre åpne øynene, lukt, føle...ta på jorden, ta på trærne, ta på alt du kan! Se det vakre og den magiske transformasjonen naturen går gjennom, hver eneste årstid og syklusen. Se hvordan den blomstrer etter mange måneder under kald, tung og våt snø. Denne egenskapen bor i oss alle. Når vi har vært holdt under en tung energi, en mørk sky - ja, da kan vi også reise oss igjen, heve oss over mørket med lyset. Så enkelt, men for mange så uvirkelig. I mine timer jobber vi med mye visualisering og det indre barnet. Hvorfor vi gjør dette er fordi jo mer det indre barnet lever inne i deg jo mer vil du trekke naturen og magien til deg. Men, du klarer ikke om du ikke er leken som barnet. Du må lære å leke igjen !!!


Jeg har mine egne seremonier og stunder i naturen hvor jeg ruller i jord og blader. Gjerne uten klær. Jeg kjenner på den deilige uskyldigheten  - det nyfødte og lekne barnet som får lov til å være fri i ett med naturen. Dette er min terapi! Det styrker min tro. Troen om at vi er en del av alt, naturen og universet...Moder jord gir meg all kjærlighet jeg trenger, hun gir meg nytt liv, om og om igjen. Hun svikter meg aldri, fortsetter å gi. Det er ikke bare til meg, men til alle! Du som leser nå i dette øyeblikket, naturen gir også deg det du trenger om du tillater!

Min stund...
Min stund...

Hva med sannhet?

Sannhet er like vanskelig som en tro. Hvorfor? Jeg tror det har med den maskuline energien som tar over oss mennesker, vi blir formet uten at vi stopper opp og spør oss selv: Er dette meg? Er dette min sannhet? Vi er så drevet av penger og materialisme som gjør at vi har vanskelig for å uttrykke. Vi er alle plutselig like? Det er alvorlig galt. Ingen mennesker skal være like: DU ER UNIK MED DITT EGET POTENSIALE! Finn det og tørr å leve det ut, uten frykt, uten redsel. Du vil finne din TRIBE om du lever din sannhet. De vil støtte deg og være der for deg når det gjelder. Det er den eneste måten du kan finne dine venner. Kanskje ikke så mange, men det er de få og aller nærmeste som gjelder. Da blir det lett å vise sin sannhet. Jo flere jo sterkere. Finn din kjære som tror på samme sannhet som deg selv. Da virkelig har du en partner for livet. Del diun tro med dine barn uten å fange de. De skal finne sin sannhet på sin måte. Du kan så litt frø med din tro, men aldri dytte noe på de. Vi alle er frie.... <3

Påsken gir oss nå dager hvor vi kan kjenne på en deilig stillhet. Her kan vi også reflektere over vår sannhet og over vår tro. Ved siden av er det en deilig tid for å være med venner og familie, le og elske. Ja, solen er kommet for å gi oss enda mer disse dagene ;) 

Historien rundt påske er kanskje tung, men budskapet ligger der og det er LYS! Hold på din tro uansett storm og motgang. Magien vil vise seg og det blir nytt liv, om det handler om selve livet, døden eller kanskje noe helt annet?

Jeg leser mye og jeg kom over denne historien:

En konfirmantklasse diskuterte de ti bud, og de var kommet til gjennomgangen av det sjuende: Du skal ikke stjele. Presten spurte konfirmantene "Hva er den verste form for tyveri?" Ungdommene måtte tenke seg om, men etter en stund rakte en av klassens outsidere opp hånden: "Det verste er å stjele motet fra en annen"

....En utrolig sterk og tankevekkende setning som alle bør reflektere litt over...

Dette innlegget har handlet mye om mine syn og min tro, min sannhet, men hva med din? Hva er din sannhet? Hvilken sannhet vil du snakke ut i verden? Hva tror du på? Og vet du... jeg respekterer deg og din tro uansett. Fordi, det er din vei <3

Vi må huske på at alt bunner i det samme: At kjærlighetskraften og Gud er den sterkeste og reneste form for energi og kraft. 

Jeg ønsker dere alle en fredfull, vakker og lys påsketid. Tusen takk for at du er til - takk for all tillit så mange viser meg. Alle stunder vi deler sammen hos Santi - våre opplevelser er det som åpner veien i klarhet! La oss fortsette å gå sammen, men også hver for oss <3 Vi  må alle erfare vår egen vei, men om du faller så hjelper jeg deg opp igjen...

Lys & Kjærlighet fra Vilde