Det handler ALLTID om HEALING!

Det er torsdag formiddag og jeg sitter med planlegging av kurset "Yoga & Selvhealing". En varm gjeng med vakre sjeler skal nå gå inn for å hjelpe seg selv, og vi starter i kveld!

I går var det markering av Verdens Dag For Psykisk Helse og vi hadde dype samtaler i yogasalen med tente lys, myk hjertepraksis og indre arbeid. Det ble en stund med healing for oss alle. Mange tenker ikke over prosesser som settes i gang når man møtes med åpent hjerte i ett, i dialog med healingkraften. Selv som healer er det naturlig for meg og jeg observerte hvordan energiene jobbet rundt hver og en. En gruppe. Jeg hadde et sterkt møte med en vakker sjel som jeg håper av hele mitt hjerte tar tak i retningen hun hadde begynt på tidligere. En annen vakker sjel kom i kontakt med gammelt sår og nok en vakker sjel med full glød over veien hun var på....En annen med gammel sjel som vet hva det vil si å kjenne seg selv...Alle disse møtene med forskjellige bakgrunner og historier, alt bunnet da videre i healing. 


Det var markering 10/10 og tema var selvfølgelig psykisk helse og det å være raus. Samfunnet er komplisert og vi trenger å løfte hverandre, men hva med en selv? Raushet gjelder alle og begge veier...Min største anbefaling er å fordype seg i hvordan tanker og kropp hører sammen, ta ansvar og snakke ut før det går for langt. Når man forstår mer om hvordan sinnet og tanker fungerer vil du lettere kunne holde deg frisk - og ikke minst kunne dele det med de yngste som også trenger disse verktøyene! 

Videre utover i samlingen... Jeg leste en historie fra en bok jeg har. Det handlet om og ta ansvar for egen kropp og sinn når sykdommer rammer - så langt man kan. Det satte igang tanker og refleksjoner hos alle - noe som var intensjonen min. 

Det skulle være en kveld hvor vi positivt skulle gå inn for nyttige verktøy innenfor psykisk helse. Men! Når alle som var der hadde så åpenhet ble det fort prat om hvor veien til mennesket går. Vi snakket nok aller mest om sosiale medier, nettspill, mobbing, alle krav til alle mennesker, om og ikke strekke til, alt press om fasade og status -penger og atter penger og hvordan ALLE lider mer eller mindre. Menn som kvinner, barn, unge, eldre. Den psykiske helsen som danner sykdommer legevitenskapen ikke klarer å sette navn på for de aner ikke riktig hvor det kommer fra...Diagnoser som spretter frem her og der og mennesket: Ja, en diagnose og de føler de blir fanget. Det blir en sannhet som er vanskelig å bryte ut av. Når sannheten har festet seg må det en kraftfull anstrengelse til for å bryte ut av det mønsteret... Håp? Selvfølgelig er det det! Det gjelder å forstå sinnet og hjernen, lære teknikker for å helbrede seg selv. Ved siden av at tanker går ut av kontroll, angsten som kommer, kroppen som blir syk. En vond spiral som rammer mange. Det er da viktig å finne teknikker som hjelper tilbake til balanse. Det som hjelper? 

Yoga, meditasjon, konsentrasjon, kreativitet, pust, natur, dans, gode venner, nære og kjære, bli glad i seg selv, elske seg selv, tilgi, aksept av det som er, dyrke troen om at helbredelse alltid er mulig - Når du utvikler deg som mennesket vil du lettere kunne forstå deg selv! Når du forstår deg selv da kan du leve livet på DIN måte. Er det ikke det som er meningen?

Å styre unna facebook, instagram, twitter, sosiale medier, kan være lurt når du har problemer med psyken. Det kan være vanskelig å forstå at mye ikke er virkelig der når du sliter med depresjon og angst. Alle flotte bilder og historier som setter deg i kontakt med tungsinn og stemmen som sier: "Jeg er ikke bra nok, se hvor godt de ser ut eller har det...Hvorfor har ikke jeg det sånn?" ...Også glemmer man å se bak disse fasadene eller nå hva enn det er. Derfor kan det være lurt å skjerme seg når man har tungsinn. Jobb heller med din indre utvikling å stille deg spørsmål, eller ta disse vareopptellingene som vi skal på kurs i kveld :) Les bøker, gå i skogen, skriv, mal...alt annet enn den skjermen!

Vareopptelling, et godt navn synes jeg. Det handler om flere nivåer her. Når du ser deg selv så kan du også lettere tørre å gjøre forandringer som er riktig for deg! Jeg gleder meg til å veilede denne gruppen gjennom de neste 4 ukene. En dyp healing og myk yoga for å få inn bevegelse og balanse av energibanene.

LIVET skal være bra, det skal være godt og du har en spesiell gave du skal bruke! Vi må lære oss å se hverandre, respektere hverandre og løfte hverandre opp, se at vi står sammen om denne verden! Alle har tunge dager når presset blir for stort, det gjelder da å være åpen om det. 

DU er god nok som du er! Jobbe med selvbilde og styrken er viktig! Her er YOGA fantastisk bra ;) I det hele tatt har Østen et hav av teknikker som kan hjelpe oss mennesker her i vesten. Det gjelder å søke, lære. Selv henter jeg mest fra min sjel. Her er min visdom og mine hjelpere. De kan bli noe frustrerte om jeg sporer av litt, men de forlater meg aldri. Jeg har vært gjennom mye tunge lidelser selv, men valgte healingen. Dette er det jeg bidrar med ut i verden....

Ja, vi vil gjerne redde hele verden siden så mange lider, men vi kan ikke det... Du må starte med deg selv før du hjelper andre. Det er viktig å lære barna uten at det blir egoistiske tanker...Som healer har jeg forstått det og vært der... Allikevel, vi hjelper naturligvis de som er rundt oss. Du vet at healing er en iboende handling som ligger i oss. Når du ser andre har det vondt vil du automatisk gi kjærlighet og omsorg. Dette er den naturlige healingen. Så kan man legge til evner man har og utvikle seg med en lærer - læreren kommer når eleven er klar. Sånn er det alltid.

Oppsummert? Spre lys når du kan, men husk å ta vare på deg selv! Raushet gjelder ALLE! Slipp den dårlige samvittigheten og flink pike syndromet. Gå veien DIN og velg naturlig <3 Du er UNIK og GOD NOK som du er, aldri glemme det. DU ER ELSKET! ...Husk også loven om karma, jobbe med den ubetingede kjærligheten og du får så meget tilbake....

Og helt til slutt: TUSEN TAKK FOR EN VAKKER SAMLING I GÅR - DET GA MYE!

Lys & Glede

Vilde